Copyright © All rights reserved. Henk Bleeker Photography © 2019    |    +31 6 510 607 19    |     BTW-nummer: 10009314256b01    |    KvK-nummer: 01070661

Gorgeous greyws.jpg

Zodra het eerste grijze haartje verschijnt, rent het merendeel van de vrouwen naar de winkel om een pak verf te kopen. Dat hoeft helemaal niet, vinden trotse jonge vrouwen mét grijs haar.

GRIJS HOEF JE NIET TE VERBLOEMEN

MELANCHOLICA

In seizoen 2019-2020 toert OPERA2DAY door Nederland en België met Opera Melancholica. De kaartverkoop is in alle theaters gestart. 

In deze nieuwe voorstelling dompelt OPERA2DAY je onder in de melancholie, samen met het New European Ensemble en Scapino Ballet Rotterdam. We nemen je mee naar het ‘anatomisch theater van de psyche’, waar de vele facetten van melancholie voelbaar worden gemaakt. Centraal staat de casus van Roderick Usher, een melancholicus ‘pur sang’. Hij is de hoofdpersoon in The Fall of the House of Usher – deze fascinerende en ontroerende opera van Philip Glass krijgt in onze voorstelling zijn Nederlandse première.

HAMLET

Voor de bloedstollende opera Hamlet mocht ik het coverbeeld schieten voor de affiches. 

CORB LUND

'Ik zing op een moderne manier over het cowboyleven'. Canadese countryster Corb Lund was 4 februari in Nederland. Aan mij de eer om hem te portretteren. 

DE TREKKER FAN TROJE

De Trekker Fan Troje van Hein Jaap Hilarides, camera en regie Henk Bleeker, montage A.G. Talsma.

TERRY ALLEN

Wow. Terry heeft zich gemeld voor een sporadisch interview wat hij best wil geven in Austin TX. Samen met popjournalist Harry de Jong spreken wij af in het legendarische Austin Motel aan de rand van het centrum. Palmbomen. verzengende hitte en dat in oktober, terwijl mister Allen verschijnt in een aftandse Ford F250. 'How do I come up?' Hij klinkt exact zoals op zijn albums. Even later een boeiend interview op een bijzondere all American locatie.

JP HARRIS

Prachtig, we hebben JP Harris kunnen regelen voor een optreden op mijn eigen podium...Concertzaal Kultuurfabriek Kooi-Aap hier gevestigd onder mijn fotostudio in Alde Leije. Deze countryrocker uit Alabama gaf een geil concert met zijn donkere bijzondere stemgeluid en yes, JP gaat als een komeet.
Mooi...

DOMINIQUE WEESIE VOOR QUOTE

Denk groot, lees Quote. Want Quote is het enige blad dat eigenwijze journalistiek combineert met service en lifestyle voor lezers die meer geld dan tijd hebben.

DR. MIRACLE'S LAST ILLUSION

Voor onze nieuwste voorstelling ‘Dr. Miracle’s last illusion’ laten wij ons inspireren door een letterlijk magisch genre: het illusionisme. We verplaatsen ons naar de tijd rondom 1900. Het leven kreeg kleur door zowel sprankelend variété als een fascinatie voor het bestaan voorbij de grens van leven en dood. De voorstelling is een coproductie met het New European Ensemble, De Dutch Don’t Dance Division en de Koninklijke Schouwburg.

JAN WOLKERS

Voor de Waddenvereniging op pad naar Texel, missie een van de bekendste inwoners van het Waddeneiland, schrijver, beeldhouwer en schilder Jan Wolkers portretteren. Wolkers was een erg geïnteresseerde persoonlijkheid. Hij was nogal onder de indruk van mijn Balcar flitsreflector die inderdaad een imposant voorkomen had. De telefoon ging de volgende dag al vrij snel: 'Ja, met Jan...Ik lijk wel een veenlijk!'. Een groter compliment kon ik volgens hem niet krijgen.

ERICK VAN EGERAAT VOOR QUOTE

Erick van Egeraat is een Nederlandse architect, schrijver en de directeur van het architectenbureau (designed by) Erick van Egeraat met vestigingen in Rotterdam, Moskou, Boedapest en Praag.

SIES BLEEKER

Ik leerde Sies kennen eind jaren '80, Sies viel op als een soort bohemian chic en dat in het Friese haagje.
Nieuwsgierig en interessant voor een portret dacht ik in die tijd en zo gebeurde het. Sies bleek over een ongelofelijke kennis te beschikken in de beeldende kunst en was een mentor voor mij met een verfrissende kijk op beeld in het algemeen. Iets wat ik op de KABK niet echt aantrof. We deelden dezelfde achternaam, maar zijn verder geen familie. Toch was er al vrij snel een vriendschappelijke band. Die heeft geduurd tot het eind van zijn leven.

GRÛN, EEN FAMILIEKRONIEK

27 oktober t/m 08 november Het 50-jarig jubileum van Tryater wordt groots gevierd met Grûn, een kroniek van het leven rondom twee boerenfamilies. Start kaartverkoop 9 mei!

RONALD KOLK HAUTE COUTURE

Voor Ronald Kolk Haute Couture heb ik de collectie 2014 gefotografeerd met topmodel Rosita Dameri en make-up artiest Aron B.

HANNAH HOEKSTRA

Hannah Hoekstra is een Nederlandse actrice die vooral bekend is door haar rol in de film Hemel, waarin ze de titelrol op zich nam, met onder meer Hans Dagelet en Rifka Lodeizen. Voor deze rol ontving ze in 2012 een Gouden Kalf.

MARIKEN IN DE TUIN DER LUSTEN

De nieuwsgierige maar ook kwetsbare Mariken is op een reis door een duistere wereld. Ze ontmoet hierbij intrigerende karakters, zoals een feeks van een tante, een verleidelijke duivel en een paus die de Inquisitie aanhangt. Ze komt vanuit een ‘besloten hofje’ in de buurt van Nijmegen terecht in de ‘tuin der lusten’ van het Antwerpse stadsleven, waarin ze een uitbundig leven leidt. Uiteindelijk eindigt ze vol berouw in het Wittevrouwenklooster in Maastricht om geketend boete te doen en om verlossing te bidden. Hannah Hoekstra vertolkt Mariken, als actrice tussen de zangers in dit intense en ontroerende verhaal.

HANK 3

Oftewel Hank Shelton Williams the 3rd,,,Eindelijk, Hank was in Nederland en gaf een show in Paradiso Amsterdam. Samen met popjournalist Harry de Jong gingen wij maar wat graag naar Mokum om onze held te ontmoeten en te fotograferen. 'Show some respect for Hank the 3rd', waren woorden van hem die mij zijn bijgebleven. Waarvan akte.